Золотий колос Дажбога Хліб в українських легендах та віруваннях Упорядник В.Ярош Текст

За: Ярош, ВікторіяВид матеріалу: Текст Текст Мова: українська Публікація: Київ "Успіх і кар'єра" 2013Опис: 112 с. іл. В опрISBN: 978-966-2082-15-9Тематика(и): Літературно-художнє видання | Українські легенди Хліб Пприслів'я ТрадиціїЖанр/форма: -- ЛегендиЗведення: Збірка українських легенд та давніх вірувань про основну і найважливішу страву в житті українського народу - хліб. Шанобливе ставлення до хліба протягом тисячоліть зберігається у всіх народів світу. В словянській етнографії та фольклористиці вірування, легенди, приказки та прислівя про хліб займають найпомітніше місце. В книгу ввійшли зібрані та адаптовані для широкого загалу нариси про давні землеробські вірування, аграрні традиції, землеробський календар, магічні обрядові речі: зерно, сніп, дідух, плуг, а також обрядову їжу: хліб, кутю, коровай, млинці, коржики тощо. На теренах нашої держави здавна існували традиції в залежності від події чи пори року готувати обрядові страви: на святого Миколая - коржики-миколайчики, на Андрія - калету, на Різдво Христове - зірочки та калачі, на Масляну - млинці та вареники, на Великдень - паску. На різдвяні свята українці ставили житнього чи пшеничного снопа - дідуха, як символ достатку. Крім того, кожну подію в житті людини супроводжував ритуальний хліб...
Список(и), у яких присутня ця одиниця: Бібліотека-філія № 2
Мітки з цієї бібліотеки: Немає міток з цієї бібліотеки для цього заголовку. Ввійдіть, щоб додавати мітки.
    середня оцінка: 0.0 (0 голосів)
Тип одиниці зберігання Поточна бібліотека Шифр зберігання Стан Очікується на дату Штрих-код
Книги Книги Бібліотека-філія №2
Читальна зала старший відділ
39 (Огляд полиці (Відкривається нижче)) Доступно 14978

Збірка українських легенд та давніх вірувань про основну і найважливішу страву в житті українського народу - хліб. Шанобливе ставлення до хліба протягом тисячоліть зберігається у всіх народів світу. В словянській етнографії та фольклористиці вірування, легенди, приказки та прислівя про хліб займають найпомітніше місце. В книгу ввійшли зібрані та адаптовані для широкого загалу нариси про давні землеробські вірування, аграрні традиції, землеробський календар, магічні обрядові речі: зерно, сніп, дідух, плуг, а також обрядову їжу: хліб, кутю, коровай, млинці, коржики тощо. На теренах нашої держави здавна існували традиції в залежності від події чи пори року готувати обрядові страви: на святого Миколая - коржики-миколайчики, на Андрія - калету, на Різдво Христове - зірочки та калачі, на Масляну - млинці та вареники, на Великдень - паску. На різдвяні свята українці ставили житнього чи пшеничного снопа - дідуха, як символ достатку. Крім того, кожну подію в житті людини супроводжував ритуальний хліб...

Для школярів старших класів, студентів, викладачів, широкі кола української громади.

укр.

Немає коментарів для цієї одиниці.

для можливості публікувати коментарі.

Натисніть на зображення, щоб переглянути його в оглядачі зображень

Працює на АБІС Коха