TY - BOOK AU - Плесконос, Андрій TI - Національна кулінарна спадщина України SN - 978-617-516-050-3 PY - 2021/// CY - Київ PB - Балтія-Друк KW - Науково-популярне видання KW - Традиції KW - Кулінарія N1 - Для широкого кола читачів N2 - ЇЖА ИНКОГНИТО. Українська кухня як європейське культурне надбання. Побутові традиції нашого народу - це невід'ємна частина української історії. Кілька років тому Центр культурних досліджень Міністерства культури України розробив детальну методику визначення елементів нематеріальної культурної спадщини. До її складу увійшли і кулінарні традиції українського народу. Це видання є результатом багаторічної копіткої роботи авторів - дослідників українських культурних традицій, які займалися науковими пошуками їх витоків в безперервному процесі формування культурного коду нації і виявленням його унікальних рис в аспекті загальноєвропейської культури.Автори звернулися за консультаціями до відомого етнографа, фахівця Інституту народознавства Національної академії наук України Лідії Артюх. Які витвори кулінарного мистецтва України можна беззаперечно подавати в Світовий список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО ER -