000 02953nam a22002657a 4500
003 Uzh_bibl
008 211117b |||||||| |||| 00| 0 ukr d
020 _a978-617-7820-57-3
_c225 грн.
040 _bукр.
041 _2ukr
_aukr
080 _a641.5(477)
090 _a641.5(477)
_bК 50
100 _aКлопотенко, Євген
245 _aЗваблення їжею з українським смаком
_hТекст
260 _aКиїв
_bКниголав
_c2020
300 _a176 с.
_bіл.
_fВ опр.
490 _aСерія "Полиця нон-фікшн"
520 _aАвтор протягом кількох років досліджував історію національних страв, вивчав кулінарну літературу різних часів, мандрував всією країною, спілкувався з істориками, щоб сформувати власне розуміння української кухні і викласти його у новій книжці. У ній — 70 авторських рецептів давніх страв, які розділено на 9 розділів. Ви дізнаєтесь як приготувати супи та юшки, страви з м’яса, риби, овочів та грибів, каші, напої, закуски, випічку та солодке. Окрім рецептів, книжка містить чимало цікавих фактів про українські продукти та харчі — як їх споживали раніше, чим вони корисні, у який спосіб їх найкраще готувати. А ще кулінарний експерт згадує про свою дослідницьку експедицію та міста, які вразили його своєю кулінарною традицією. «Українська кухня багатогранніша, ніж нам здається. Ми знаємо лише 15 відсотків того, що є насправді. І це трохи смішно, бо за стільки років люди не доклали жодних зусиль, щоб її вивчити. Сприймали її досить поверхово. А вона глибша, серйозніша та менш стереотипна, ніж ми думаємо. Українська кухня може дивувати. Приготуйте п’ять страв із цієї книжки — і відчуєте, як серце наповнюється радісним хвилюванням».
521 _aДля широкого кола читачів
546 _aукр.
650 _aПопулярне видання
653 _aУкраїнська кухня
_aКулінарія
655 _aКулінарія
_v[Рецепти]
942 _2udc
_cBK
999 _c1069
_d1069