000 02635nam a22002417a 4500
003 Uzh_bibl
008 211201b |||||||| |||| 00| 0 ukr d
020 _a978-617-7960-17-0
_c122 грн. 50 коп.
040 _bукр.
041 _2ukr
_aukr
080 _a54
090 _a54
_bС 20
100 _aСаркісян, Володимир
245 _aХімія повсякдення. Від шампуню і прального порошку до смаженої картоплі
_hТекст
300 _a176 с.
490 _aСерія "Наукпоп"
520 _aНаше повсякденне життя — суцільна хімія. У ванній, на кухні, в автівці, аптечці й навіть на природі. За найпростішими речами — від прянощів до антисептика — стоїть складна формула і щонайменше кілька хімічних сполук зі страшними назвами, які взаємодіють між собою у той чи інший спосіб (незрозумілий для нас зазвичай). У книжці хімік-токсиколог Володимир Саркісян пояснює, як на хімічному рівні функціонують речі та явища, з якими ми стикаємося щодня, — приготування їжі, прибирання та прання, купівля ліків, ожеледь на дорогах. Тут не лише формули та схеми, а й цілком буденні та практичні приклади. Коли потрібно посолити смажену картоплю та чому гомеопат не зможе нікого отруїти (як і вилікувати)? За яким принципом працюють марихуана, пестициди і шампунь? Звідки взялися мило, антисептик та чи існують чудодійні креми «все в одному»? Про все це розповідає Володимир Саркісян, пояснюючи принцип дії простих сполук і речовин, ділячись при цьому кулінарними лайфхаками та історіями від Плінія, Дюма та Агати Крісті.
521 _aДля широкого кола читачів
546 _aукр.
650 _aНауково-популярне видання
655 _aХімія
942 _2udc
_cBK
999 _c1420
_d1420