000 | 02635nam a22002417a 4500 | ||
---|---|---|---|
003 | Uzh_bibl | ||
008 | 211201b |||||||| |||| 00| 0 ukr d | ||
020 |
_a978-617-7960-17-0 _c122 грн. 50 коп. |
||
040 | _bукр. | ||
041 |
_2ukr _aukr |
||
080 | _a54 | ||
090 |
_a54 _bС 20 |
||
100 | _aСаркісян, Володимир | ||
245 |
_aХімія повсякдення. Від шампуню і прального порошку до смаженої картоплі _hТекст |
||
300 | _a176 с. | ||
490 | _aСерія "Наукпоп" | ||
520 | _aНаше повсякденне життя — суцільна хімія. У ванній, на кухні, в автівці, аптечці й навіть на природі. За найпростішими речами — від прянощів до антисептика — стоїть складна формула і щонайменше кілька хімічних сполук зі страшними назвами, які взаємодіють між собою у той чи інший спосіб (незрозумілий для нас зазвичай). У книжці хімік-токсиколог Володимир Саркісян пояснює, як на хімічному рівні функціонують речі та явища, з якими ми стикаємося щодня, — приготування їжі, прибирання та прання, купівля ліків, ожеледь на дорогах. Тут не лише формули та схеми, а й цілком буденні та практичні приклади. Коли потрібно посолити смажену картоплю та чому гомеопат не зможе нікого отруїти (як і вилікувати)? За яким принципом працюють марихуана, пестициди і шампунь? Звідки взялися мило, антисептик та чи існують чудодійні креми «все в одному»? Про все це розповідає Володимир Саркісян, пояснюючи принцип дії простих сполук і речовин, ділячись при цьому кулінарними лайфхаками та історіями від Плінія, Дюма та Агати Крісті. | ||
521 | _aДля широкого кола читачів | ||
546 | _aукр. | ||
650 | _aНауково-популярне видання | ||
655 | _aХімія | ||
942 |
_2udc _cBK |
||
999 |
_c1420 _d1420 |