Кухня терору. Як збудувати імперію ножем, ополоником і виделкою пер. з пол. А. Бондар Текст

За: Шабловський, ВітольдВид матеріалу: Текст Текст Мова: українська Публікація: Львів Вид-во Старого Лева 2023Опис: 376 с. В опрISBN: 978-966-448-091-5Тематика(и): Науково-популярне видання -- Україна -- Росія -- Білорусь | Кремль Чорнобиль Сталінський Голодомор в Україні КухняЖанр/форма: Історя, факти та біографіїЗведення: Для написання цієї книжки відомому польському репортерові Вітольду Шабловському довелося свого часу об’їздити майже всі радянські республіки. Він спілкувався з особливими кухарями — Вік­тором Бєляєвим, який контролював кремлівську кухню, із тими кухарями, які працювали в часі воєн, з кухарками Чорнобиля, а також тими, які пережили й запам’ятали на все життя часи Голодомору в Україні. Та власне через кухонні двері можна так добре показати не лише людські історії, смакові звички чи вподобання кухарів і тих, кому вони готували, а й маніпулятивні механізми влади — жорстокої та безжальної, зосередженої в руках божевільних вождів, генсеків та інших радянських партійних діячів. Не розумієте, як їжа може служити пропаганді? У країнах, що називалися радянський союз, її подавали у кожній смаженій котлеті й кожній радянській їдальні від Калінінграда до Північного полюса, від Молдови до Владивостока. Політика, на жаль, була присутня і в тому, що їв перший секретар, і в тому, що споживав чи не мав що їсти пересічний громадянин великої тоталітарної утопічної держави.
Список(и), у яких присутня ця одиниця: Ужгородська публічна бібліотека
Мітки з цієї бібліотеки: Немає міток з цієї бібліотеки для цього заголовку. Ввійдіть, щоб додавати мітки.
    середня оцінка: 0.0 (0 голосів)
Тип одиниці зберігання Поточна бібліотека Шифр зберігання Стан Очікується на дату Штрих-код
Книги Книги Публічна бібліотека
Абонемент
82-94 (Огляд полиці (Відкривається нижче)) Видано 12/05/2024 7910

Для написання цієї книжки відомому польському репортерові Вітольду Шабловському довелося свого часу об’їздити майже всі радянські республіки. Він спілкувався з особливими кухарями — Вік­тором Бєляєвим, який контролював кремлівську кухню, із тими кухарями, які працювали в часі воєн, з кухарками Чорнобиля, а також тими, які пережили й запам’ятали на все життя часи Голодомору в Україні. Та власне через кухонні двері можна так добре показати не лише людські історії, смакові звички чи вподобання кухарів і тих, кому вони готували, а й маніпулятивні механізми влади — жорстокої та безжальної, зосередженої в руках божевільних вождів, генсеків та інших радянських партійних діячів.
Не розумієте, як їжа може служити пропаганді? У країнах, що називалися радянський союз, її подавали у кожній смаженій котлеті й кожній радянській їдальні від Калінінграда до Північного полюса, від Молдови до Владивостока. Політика, на жаль, була присутня і в тому, що їв перший секретар, і в тому, що споживав чи не мав що їсти пересічний громадянин великої тоталітарної утопічної держави.

Для широкого кола читачів

укр.

Немає коментарів для цієї одиниці.

для можливості публікувати коментарі.

Натисніть на зображення, щоб переглянути його в оглядачі зображень

Працює на АБІС Коха